Nieuws > Nieuwe topmadam OT Academy

Nieuwe topmadam OT Academy

« Je sais que je ne sais jamais »

Misschien niet de slimste quote om mezelf voor te stellen als nieuwe partner, maar eerlijk is eerlijk.
Wie ben ik? Kristine Rombaut, vanaf april Learning & Development Coordinator bij OT Academy.  Jong en gek genoeg om Jean Gabin te kennen, wiens woorden ik hier zo even ongegeneerd citeer. Eeuwig nieuwsgierig, leergierig. Meer dan 30 jaar aan de slag in uiteenlopende sectoren, van binnenscheepvaart, farmaceutische industrie tot logistiek. Rode draad: mensen. De laatste 15 jaar heb ik voor en achter de schermen meegewerkt aan het ontwikkelen en faciliteren van leerprogramma’s voor persoonlijk leiderschap en sindsdien ben ik gebeten door de trainingsmicrobe. Dat beestje wil ik nu optimaal inzetten voor de BBOT. Met dubbele focus.

Mijn eerste focus: “goesting” geven om te leren.
Ik heb volwassenen met tegenzin zien beginnen aan workshops, live of online. Soms onwennig (“wat gaan de anderen denken”, of nog: “ik heb niks met computers”). Soms opgeslorpt door hun dagelijkse struggles (“ik heb hier eigenlijk geen tijd voor”). Soms sceptisch (“moest het niet verplicht zijn…”) of een beetje vastgeroest in overtuigingen en gewoontes... Telkens weer verwelkom ik die waaier aan uitdagingen.  Mensen door een gevarieerd aanbod inspireren, speels uitdagen, de context creëren die leren bevordert, individueel en in teams, op hun eigen tempo, drempels verlagen door processen te stroomlijnen … het kan en het werkt. 

Mijn tweede focus: expertise delen.
Hoe geef je als deskundige je kennis behapbaar door? Al 15 jaar help ik professionals om een publiek geboeid te houden en creatief om te gaan met eventuele obstakels.

Waar doe ik het voor? Mensen, dus. En zingeving. Daarom zei ik volmondig “ja” op deze nieuwe rol. Ik ben geïntrigeerd door de missie, het engagement en de verwezenlijkingen van de BBOT, ik kijk er enorm naar uit deze sector en zijn spelers beter te leren kennen en mijn steentje te kunnen bijdragen.

En omdat ik er zelf een heel parcours in heb afgelegd geef ik deeltijds als freelancer ook loopbaanbegeleiding en coach ik particulieren op vlak van zelfvertrouwen, omgaan met stress en burn-out en verbindend communiceren. Ook hier stap ik in met een “beginner’s mindset”: nieuwsgierig naar waar we samen uitkomen.

;