In het boek ‘Over voeten en schoenen’ worden de meest voorkomende voet- en enkelafwijkingen en de mogelijke theoretische oplossingen hiervoor besproken. Deze voet- en enkelafwijkingen worden opgedeeld in verschillende niveaus. Ze worden stap voor stap besproken, zodat op het einde makkelijk een oplossing (schoenreceptuur) kan gegeven worden voor gecombineerde aandoeningen. De gegeven oplossingen zijn wetenschappelijk onderbouwd voor zover kwaliteitsvolle publicaties beschikbaar zijn. Het moge duidelijk zijn dat op dit vlak nog heel wat werk te doen is: een noodzakelijke ambitie waaraan dit boek wil bijdragen. Voorgestelde oplossingen waarvoor geen wetenschappelijke evidentie gevonden werd zijn gebaseerd op persoonlijke ervaring en ‘common practice’. Deze worden in dit boek bijgevolg ter overweging gesteld vermits inzichten in de loop der jaren evolueren. Meer “evidence based” werken is dan ook belangrijk. De auteur heeft met het huidig werk getracht studenten en collegae een naslagwerk te geven met een overzicht van huidige inzichten en praktijken in schoentechnologie. De productiemethoden voor de schoentechnische oplossingen worden in dit boek niet besproken. Er worden wel richtlijnen gegeven naar te gebruiken soorten materialen en uitvoeringen van hulpmiddelen.
Over de auteur Koenraad Vansteenwegen heeft in Nederland de opleiding tot orthopedisch schoentechnoloog gevolgd met daarnaast nog verschillende specialisatiecursussen. Na verschillende jaren in binnen- en buitenland te hebben gewerkt als orthopedisch schoentechnoloog richtte hij een eigen bedrijf op in 1996 te Kortenberg. Hij participeert sinds lange tijd mee in verschillende nationale en internationale organisaties waaronder ISPO Belgium, BBOT, IVO, erkenningsraad RIZIV en NRPB. Vanaf het begin van de opleiding in 2006 doceert hij de specialisatievakken in orthopedische schoentechnologie voor sport en revalidatie aan de Thomas More Hogeschool te Geel, is medewerker van het expertisecentrum orthopedische- en revalidatietechnologie MOBILAB en geeft geregeld lezingen en bijscholingen in binnen- en buitenland. Prijs incl BTW: € 138,00 Pagina's: 408 Bestellen via: http://www.campiniamedia.be/cartDetail.asp

 

Over de auteur 

Koenraad Vansteenwegen heeft in Nederland de opleiding tot orthopedisch schoentechnoloog gevolgd met daarnaast nog verschillende specialisatiecursussen. Na verschillende jaren in binnen- en buitenland te hebben gewerkt als orthopedisch schoentechnoloog richtte hij een eigen bedrijf op in 1996 te Kortenberg. Hij participeert sinds lange tijd mee in verschillende nationale en internationale organisaties waaronder ISPO Belgium, BBOT, IVO, erkenningsraad RIZIV en NRPB. Vanaf het begin van de opleiding in 2006 doceert hij de specialisatievakken in orthopedische schoentechnologie voor sport en revalidatie aan de Thomas More Hogeschool te Geel, is medewerker van het expertisecentrum orthopedische- en revalidatietechnologie MOBILAB en geeft geregeld lezingen en bijscholingen in binnen- en buitenland. 

Prijs incl BTW: € 138,00 

Pagina's: 408 

Bestellen via: http://www.campiniamedia.be/cartDetail.asp

VSB/eMOHM: Referentielijsten op productie zijn beschikbaar

Meer info op LinkedIn van Gudrun Cuyt

Lees meer

Word lid!

Er zijn minstens 6 goede redenen om lid te worden van BBOT. Wacht dus niet langer, en sluit snel aan.

Lees meer